-


Snapszer hírek

Megmenekül a Magyar Kártya Háza?Megmenekül a Magyar Kártya Háza?

Műemléki védelmet kapott, nem bontják le a Wichmann-kocsma épületét!

Úgy néz ki, megmenekült a kultúrtörténeti jelentőségű épület. Az önkormányzat szerint a siker a civileké, akik meghátrálásra kényszerítették a Kormányhivatalt.

Az Erzsébetvárosi Önkormányzat január 22-i hírében közölte, hogy ideiglenes műemléki védelmet kapott a Wichmann-kocsma egykori épülete!

Levéltárak mélyén találtuk meg a megdönthetetlen bizonyítékot, hogy tényleg magyar a Magyar Kártya! Schneider József budapesti kártyafestő mester 1836 körül készítette el a ma is népszerű és ismert kártyalapok formátumát. A Kazinczy utca 55. szám alatt megtalálható épület hihetetlen múlttal rendelkezik. Volt itt vegyeskereskedés, nyomda, bordélyház és étterem egyaránt. A Magyar Talon társaság kezdeményezte évről évre december 29-én, a Magyar Kártya Napján azt a vidám összejövetelt, melyen többször részt vett a Magyar Snapszer Szövetség is, Wichmann Tamás vendégeként. Bizakodunk benne, hogy a műemléki védelem után hamarosan megújul az épület és  kártya- kiállítás is helyet kaphat a patináns épületben. 


Vissza az előző oldalra!
Magyar Snapszer Szövetség - Magyar